dissabte, 16 de març del 2019

Young Photonics Congress


Avui, 16 de març, alumnes de segon de batxillerat han assistit al Congrés de Fotònica que realitza el ICFO (Institut de Ciències Fotòniques) a Castelldefels.

L'Adrià Hernández va presentar el seu treball de recerca, LASER, al ICFO, aquests van acceptar ajudar-lo amb la seva part pràctica. I avui, ell i quatre amics més, han anat a presentar aquest treball a la comunitat científica d'aquest institut.

Entre 26 projectes presentats, el de l'Adrià ha estat valorat com el més pautat i ben format, i la seva infografia ha guanyat molts elogis de creativitat, originalitat i concreció. 

Després d'una presentació de 5 projectes de fotònica que fa el ICFO, hem hagut de defensar durant una hora i mitja el treball davant de la infografia. Ens ha sorprès la visita del Molt Honorable President Torra. 

Tot seguit, s'ha fet l'entrega de diplomes als 26 treballs que han arribat a exposar-se. 

Vora la una hem dinat i hem agafat forces per la pràctica de la tarda: Decide Game. Aquest taller ha estat molt interessant, 5 grups de 8 persones han hagut de decidir com gestionarien l'economia d'una regió de forma ètica i eficient. Preguntes que ens ha sorgit són: Cal invertir en fotònica? Quant s'ha d'invertir en recerca? ...

Finalment hem agafat l'autobus de tornada i de camí no hem parat de reflexionar sobre com ha anat el dia.