divendres, 21 d’abril del 2023

Coneixem la investigació que es fa a Lleida participant de la INspiracyLleida

L'educació científica és un dels pilars fonamentals per fer que futurs i futures responsables de la recerca (investigadors/investigadores i societat civil) tinguin les eines adequades per tal de poder prendre les millors decisions possibles.

Per aquest motiu, una vintena de nois i noies de 1r de batxillerat hem participat de la jornada Inspiracy Lleida, organitzada pel Institut de Recerca Biomèdica de Lleida.

En aquesta trobada hem conegut de la mà dels investigadors i investigadores quina recerca s'està realitzant a les terres de Lleida. Algunes d'aquestes xerrades han estat:
    · 'El risc de menjar avena: les toxines dels fongs', a càrrec d'Irene Teixidó Orries, investigadora en formació, grup de Micologia Aplicada, UdL - Agrotecnio.
    · 'Som els nostres gens, o quelcom més?', a càrrec de Serafí Cambray Carner, investigador postdoctoral, grup de recerca translacionalvascular i renal
    · 'Un ictus com una casa', a càrrec de Coral Torres Querol i Sara Salvany Montserrat, investigadores postdoctorals, grup de Neurociències Clíniques, UdL - IRBLleida.
   · 'Passat, present i futur del càncer', a càrrec de Mariona Pont Gòdia, investigadora en formació, grup de recerca de biomarcadorsen càncer (GReBiC).
    · 'Coneixes el Biobancde l’IRBLleida?' a càrrec d'Irene Pociño Merino, tècnica de Recerca al Biobancde l’IRBLleida.

Ha estat una molt bona oportunitat de potenciar la nostra vocació científica.