dijous, 7 de novembre del 2019

1a trobada dels alumnes guaites del projecte #aquiproubullying

A l’escola continuem amb el projecte #aquiproubullying el curs 2019-2020. Per aquest motiu, alguns alumnes de 4t d’ESO, més sensibles en l’àmbit de les relacions socials i el bon tracte i més coneixedors de les dinàmiques d’amistats que es generen durant l’adolescència, s’han reunit avui amb l’equip de professors que formen part d’aquest projecte.
Els sis alumnes voluntaris faran la funció de guaites durant tot el curs. Aquesta funció és la de formar part de l’equip del projecte per detectar i actuar en casos d’assetjament. Avui, a més, han aportat la seva percepció sobre el tracte entre iguals a l’escola i, com que ja han rebut formació sobre l’assetjament durant les tutories dels anys anteriors, han pogut repassar la funció dels observadors i quins són els protocols d’actuació.
Els guaites formen part de l’equip de referència, format per una representació de tots els membres de la comunitat educativa. Aquest equip es reunirà periòdicament durant el curs amb l’objectiu d’analitzar i gestionar qualsevol cas d’assetjament que pugui aparèixer a fi de crear benestar a l’escola per a tot l’alumnat i apoderar els observadors de conflictes a denunciar el maltractament, ja sigui físic o verbal, de llarga durada o que s’hagi donat en un moment concret.
L'equip de guaites de 4t d'ESO