dimecres, 6 d’abril del 2016

Seguim amb l'astronomia

La setmana de l'astronomia segueix amb molta força.  

Avui i ahir, dimarts 6 i dimecres 7 d'abril, entre altres activitats els alumnes del nostre cicle han pogut visualitzar l'exposició que hem instal·lat a l'entrada de la nostra escola, una exposició de fotografies reals de l'univers. No us la perdeu! 

A anglès han escoltat, traduït i interpretat la cançó Space Oddity de David Bowie, gravada pel comandant Chris Hadfield a bord de la ISS (Estació Espacial Internacional). 


A llatí, han definit i estudiat tots els mots d'astronomia que provenen del llatí; tot seguit el professor ha creat un diccionari d'aquestes paraules (podeu descarregar-lo).

Les pregaries del matí segueixen orientades amb la reflexió que ens aporta l'astronomia. Avui 6 d'abril consistia d'adonar-nos que en les pel·lícules d'astronomia la humanitat s'uneix per combatre les dificultats d'una extinció massiva o altres perills, per què no ho podem fer realitat sense que hi hagi perill? Per què no podem deixar l'odi, les guerres... fora del nostre món?

També la majoria de classes han anat a veure l'observatori que l'AMPA ha instal·lat al nostre pavelló (les classes que encara no ho han fet ho faran demà o passat demà).

Recorda, per anar tancant la setmana demà segona sessió de cine al teatre: "The Martian" (ahir va ser "The Gravity").

També recorda que divendres hi haurà conferencia, sopar i observació estel·lar, apuntat'hi!