dissabte, 9 d’abril del 2016

Cloenda de la setmana d'astronomia

Aquesta setmana de l'astronomia ha estat una setmana molt apassionant. 

Des del divendres 1 d'abril fins ahir divendres 8, la nostra escola no ha deixat de viure a les estrelles... i no ho diem perquè hem estat somiant en fer quelcom impossible, sinó perquè ha estat colosal el nombre d'activitats que s'han realitzat a tots els cicles i extraescolars sobre aquesta activitat. 

Per posar tres exemples, divendres vam iniciar el dia amb una pregaria per reflexionar sobre si estem sols o no a l'univers. És el que ens mostra la pel·lícula "Contact": "Si estem sols, quan d'espai desaprofitat!".  


I podien anar passant des de després de la pregaria pel pati on el nostre cap d'estudis els esperava amb un telescopi solar per veure el Sol, les seves taques negres i les seves espectaculars  flamerades de la mida d'un planeta (les protuberàncies).

Els alumnes de 1r batxillerat de socials van fer una reflexió sobre la historia de la humanitat i com ho hem encaixat sabent que som una petita part d'un univers immens.  I també van recordar un exalumne de la nostra escola que va arribar a ser un gran astrònom: Joan Oró

I els alumnes de 4t d'ESO han calculat l'acceleració gravitatoria de la terra: "g" de forma empírica utilitzant el moviment harmònic simple d'un pèndul.

Però el veritablement impactant i que culminava aquesta setmana amb un esclat d'èxit ha estat la seva cloenda. 

El divendres 8 d’abril a les 20:00 vam iniciar una tarda increïble. Primer la conferència: "Els secrets de l’Univers" , per Ramon Drudis (Tot Astronomia). 

Després un sopar al menjador de l'escola (l'AMPA ens va oferir la beguda i un bon aperitiu). I finament a les 22:00 observacions nocturnes en diversos espais de l’escola (amb 5 telescopis i més de 40 planisferis). 

Va ser increïble veure a centenars de persones a l'escola emocionant-se per descobrir l'astronomia!