divendres, 24 d’abril del 2015

Sant Jordi 2015 - Any Ramon Muntaner (setmana cultural)

Ahir vam celebrar Sant Jordi, patró de Catalunya i també dia del llibre i la rosa.
Com cada any, el departament de llengües de la nostra escola ha muntat tot un esdeveniment expectacular. Aquest curs em celebrat l'any Muntaner.

Ramon Muntaner (s. XII) va ser militar, administrador, polític i escriptor. Eminentment conegut per ser el redactor d'una de les quatre Grans Cròniques de la història de la Corona d'Aragó. Fou camarlenc de Jaume III i capitanejà els Almogàvers per la batalla d'Eivissa. 

Així doncs, en conmemoració a Muntaner, aquest curs hem muntat una auca que feia referència als seus fets. Aquest any, l'auca tenia la forma de llibret de 4 planes. 

Com cada any, al llarg de tota la setmana cultural els alumnes de tota la secundària tenien un germà homòleg a primària (els de 1r d'ESO un germà de 1r de primària...). 


El dijous, de bon matí tots els alumnes i professors ens vam reunir al pati. A dos quarts de deu ens vam dirigir (amb els cursos agermanats) cap al riu. Un cop vam arribar al riu, els germans grans entregaven l'auca de Muntaner al seu germà petit. Allà, sota un sol que brillava sobre els nostres caps donant-nos un dia espectacular, els germans grans ajudaven als petits a llegir i pintar el llibret. Un cop finalitzat, vam dirigir-nos a l'escola passant pel vestíbul i contemplant l'altra activitat que al llarg de la setmana vam fer: dibuixar amb lletres gòtiques la inicial del nostre nom. 

Els de 4t d'ESO, per finalitzar el dia, tota la tarda van repassar els balls i actes del pregó que celebrarem aquesta tarda.