dimecres, 26 de novembre del 2014

Diada pels Drets dels Infants a 4t d'ESO

Els alumnes de llatí de 4t d’ESO i batxillerat, en la Diada pels Drets dels Infants, van fer èmfasi en el Dret al Joc i al Descans. Per això, van dur a terme els "LVDI ROMANI": que van consistir en jugar al Ludus Latrunculorum, el Duodecim Scripta, el Felix Sex i el Terni Lapilli.

El Ludus Latrunculorum és una espècie d'escacs de l'Antiguitat, perquè les fitxes eren blanques i negres. Literalment es pot traduir per: El joc dels lladregots; es basava en matar les fitxes de l'oponent.

El Duodecim Scripta i el Felix Sex són jocs molt semblants. El primer té com a caselles números i el segon, lletres que conformen paraules. Als dos jocs s'han d'avançar per ordre numeral o, al segon, segons la lectura de les paraules. Guanya el que completa la sèrie de números o la frase.

I el Terni Lapilli té les mateixes normes i, per tant, és igual al "tres en ratllamodern.




La resta d’alumnes de 4t d'ESO van estar veient el vídeo de la Malala i a través d’una dinàmica van reflexionar sobre els Drets dels Infants i aportar un gra de sorra mitjançant cartells denúncia que es poden visitar a la passarel·la de la Llar d’infants.